Kranz Collins Klantcase B2B Marketing Strategie Antje Meindersma-Elphas

Klantcase: Hoe maak je van een olifant een muis?

Elphas Learning is softwareontwikkelaar van leertechniek. Dat is een complex product om zomaar mee met de deur in huis te vallen en dan te gaan verkopen. Daarom waren de mensen van Elphas op zoek naar een laagdrempelige manier om organisaties met leerprogramma’s al in een vroeg stadium te kunnen helpen. Samen met hen ontdekten wij dat een optimaal leerprogramma begint bij een goede analyse. Daarom ontwikkelden we: de Clever Effect Methode. Hiermee kan Elphas snel aan tafel komen bij alle Albert E-Steins: de ideale klant.

De visie van Elphas

"We gaan een nieuwe fase in: van traditionele e-learning naar Intelligent Learning"

Voor ziekenhuizen, boorplatformen, hulpdiensten of chemiebedrijven zijn veiligheid en het juist handelen in kritische (soms levensbedreigende) situaties van levensbelang. Leerprogramma’s zijn hier dan ook essentieel zodat iedere medewerker over de juiste skills beschikt om zijn werk veilig en verantwoord uit te kunnen voeren. Kennis en skills ontwikkelen en investeren in je medewerkers is het creëren van Human Capital in je organisatie.

Bestaande e-learning is achterhaald en maakt niet goed gebruik van beschikbare slimme techniek

Door de opkomst van het internet is e-learning ontstaan. Veel offline leermiddelen zijn daarom online geplaatst, net zoals de eerste websites online folders waren. Maar door de ontwikkelingen op het gebied van mobile en social media voldoet dit niet meer. In veel organisaties is de bestaande leeromgeving daardoor niet in staat om de organisatie op het gewenste niveau te krijgen en te houden.

Elphas heeft een heldere visie op hoe je online leren slimmer maakt

Elphas Learning is softwareontwikkelaar van online leertechniek. De mensen van Elphas weten precies hoe je online leren slimmer kunt maken. Maar wat hen echt onderscheidt is dat ze heel goed snappen dat deze slimme techniek geen doel op zich is, maar een hoger doel dient: helpen om leerprogramma’s effectiever te maken, zodat de hele organisatie daarmee een hoger niveau kan bereiken. 

Video niet gespecificeerd. Selecteer er een om weer te geven.

De uitdaging van Elphas:

Hoe kan je klanten helpen hun leerprogramma’s effectiever te maken zonder direct software te gaan bouwen?

Elphas zocht een manier om al in een vroeg stadium zijn klanten te kunnen helpen met hun leerprogramma’s. Niet iedere organisatie is tenslotte direct toe aan een nieuw softwareplatform. En vaak zijn er al eerste stappen te nemen zonder grote ingrepen en grote budgetten.

 

The Flightplan Session Elphas:

Een nieuwe – laagdrempelige – aanpak die direct resultaat oplevert: de Clever Effect Methode

Elphas vroeg Kranz Collins om te helpen met een marketingstrategie die gericht is op helpen. Samen ontwikkelden we hiervoor de Clever Effect Methode. Met deze methode onderzoekt Elphas de prestaties van een effectief ecosysteem voor slim leren op 6 onderdelen:

Aan de hand van deze thema’s worden in volgorde van prioriteit de verbetermogelijkheden opgesteld die de functionaliteit en prestatie van het leersysteem stap voor stap verhogen.

Kranz Collins werkt de gehele strategie uit, tot in concepten van de benodigde marketing- en salesinstrumenten aan toe. Hiermee gaat Elphas aan het werk. Maar de eerste actie vindt plaats ‘onder de radar’. 

 

Aan de slag in de praktijk:

De Clever Effect Methode in de praktijk

Antje, Suzanne en Gerben, de ondernemers achter Elphas Learning, zijn de nieuwe methode gaan toepassen in de praktijk. Eerst onder de radar: met vertrouwde relaties in het bestaande netwerk.

De gehele marketing- en salesstrategie wordt toegespitst op de Clever Effect Methode. Deze methode wordt op basis van de eerste ervaringen uitgebreid getest en verder aangescherpt. Vervolgens wordt de strategie met de benodigde instrumenten uitgerold: de website, kennisartikelen, een salespresentatie, een Clever Effect Sessie, een LinkedIn-campagne, e-mailmarketing, alles wordt in lijn gebracht in een heldere aanpak. De magie zit hem daarbij in de toverspreuk: Hocus Pocus Pilatus Pot, ik wil dat het allemaal helder en duidelijk wordt.

"Onze klant kan dankzij de Clever Effect Methode sneller een hoger leerniveau bereiken, zonder meteen alles op de schop te hoeven nemen. Wij hebben daardoor een concreet aanbod. Een nieuwe klant kan daar laagdrempelig op instappen."

Antje Meindersma

Toekomstbestendige strategie:

Elphas als partner voor continue verbetering, ook in de software

Een plan is zo goed als de uitvoering. Door vanaf het allereerste begin te starten met de Clever Effect Methode, geeft Elphas snel inzicht in waar verbeteringen in het leerprogramma van de klanten zoden aan de dijk zetten. Daardoor kan Elphas de klant direct helpen met verbeteren. Als het platform op basis van de gestelde prioriteiten uiteindelijk toe is aan slimme techniek, zoals Micro Learning, Artificial Intelligence of Machine Learning, dan is Elphas de aangewezen partij om hierbij te helpen. Het bedrijf werkt ondertussen als vertrouwde partner al nauw samen met de klant om het leerprogramma sterk te verbeteren.

Intelligent Learning is de toekomst voor het onderwijzen van professionals

Verandering is de enige constante in de ontwikkeling van een effectief leerprogramma: continu blijven aanvoelen waar de behoefte van nu kan evolueren naar de vraag van straks. Met Intelligent Learning zorg je dat iedereen leert op de manier die het best bij hem of haar past. 

Dankzij de Clever Effect methode van Elphas blijft het leerprogramma van hun klant toekomstbestendig

Elphas blijft continu betrokken bij het optimaliseren van de leerprogramma’s van zijn opdrachtgevers. De resultaten van de e-learningomgeving zijn overzichtelijk door het dashboard en er zijn periodieke evaluaties op de gemeten KPI’s. Elphas adviseert verbeterpunten, bepaalt prioriteiten, pakt deze aan en voert ze door in de praktijk.

Video niet gespecificeerd. Selecteer er een om weer te geven.

Conclusie:

Elphas zet de maat in Intelligent Learning: van SMART-doelen naar slimme mensen

Elphas weet precies waar het voor staat en wat het wil betekenen in leerprogramma’s voor organisaties waar dagelijks levens op het spel staan. Als je echt Intelligent Learning wil, moet je niet alleen zorgen voor slimme software, maar moeten álle schakels in je leerprogramma optimaal zijn. Al deze schakels hebben we samengevat in de Clever Effect Methode en zo creëert Elphas een heldere roadmap op weg naar Intelligent Learning.

Door deze werkwijze samen met Kranz Collins tot in de marketing en sales uit te werken, is een methode ontstaan waarmee Elphas zijn klanten proactief en al in een vroeg stadium kan helpen met verbeteringen. Daarna helpt Elphas deze klanten in een partnership stapsgewijs richting Intelligent Learning. Het resultaat is dat de onderneming zijn medewerkers doelgericht en gestructureerd op een hoger niveau brengt en de veiligheid in de organisatie op ieder moment kan waarborgen. Zo krijg je van je SMART-doelen slimme mensen.

Elphas-Middelen

Over Elphas.

Wij willen alle organisaties waar kennis en vaardigheden van levensbelang zijn, helpen met slimme (e-)learning

In een snel veranderende wereld moet je ervoor zorgen dat mensen de juiste en actuele vaardigheden bezitten. Investeren in je medewerkers met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in combinatie met de kennisbehoefte van je organisatie, is dan ook een enorme uitdaging.

Elphas zorgt voor het inzichtelijk maken en ontwikkelen van de juiste skills van mensen voor hun organisatie. Dat doen wij met behulp van onze slimme software waarmee wij het opleiden, functioneren en waarderen van mensen fundamenteel beter kunnen beïnvloeden. Zodat je sneller, effectiever en beter leert.

Wij geloven dat je alleen je organisatie op een hoger niveau krijgt als je je medewerkers meer en beter opleidt. Daarom moet je ervoor zorgen dat alle onderdelen in je leerprogramma en je e-learning even sterk zijn en goed op de praktijk aansluiten. Dat klinkt als een open deur – en dat is het ook – maar onze ervaring leert dat deze deur te vaak nog gesloten is. Wij zetten hem daarom eerst op een kier en daarna duwen wij hem helemaal open.

Wij helpen organisaties met het optimaliseren van alle relevante onderdelen door eerst te analyseren, dan te inspireren en adviseren, en daarna slimme e-learningtechnieken te implementeren. Want slim leren is geen theorie, het is dagelijkse praktijk.

Wij zorgen samen voor het ‘Clever Effect’ van jouw leerprogramma.

Waar komt die bijzondere naam 'Elphas' vandaan?

De naam Elphas komt van Elephas, wat slurfdier betekent, of olifant. Zoals de meeste mensen wel weten hebben olifanten een olifantengeheugen. Maar dat niet alleen. Olifanten zijn in staat om kennis die ze vergaren door te geven aan de volgende generatie, zodat ook die weet waar voedsel of drinken te vinden is, zelfs op plekken waar de olifanten zelf nog nooit geweest zijn. De naam Elphas staat dan ook voor kennis delen en borgen zodat je er met zijn allen slimmer van wordt. Kranz Collins maakte voor ons het beeldmerk waar de olifant als held in is verwerkt.

Bestaande klanten upsellen naar je kernproduct

Met welke middelen ga je bestaande klanten upsellen naar je kernproduct

Vanuit een vertrouwde relatie is het relatief eenvoudig om je klant te verleiden om je kernproduct te verkopen. Je bent in de vorige fase samen je klant erachter gekomen wat de meerwaarde hiervoor zal zijn, dus je kunt nu op volle kracht vooruit. Je gaat je klant blij maken! En dat wil je natuurlijk delen in je netwerk om weer anderen te inspireren: reviews en ratings, blogs, social media en e-mailmarketing gaan je hiermee helpen.

voorbeeld upsellen

Kim Spinder van Avanteers doet dat heel sterk. Ze staat wekelijks voor een volle zaal met managers die hun organisatie innovatiever willen maken. Als vervolgstap biedt Kim Spinder een Inhouse workshop. Van daaruit adviseert ze een innovatieprogramma: een InnovatieWasstraat Traject. Dat is haar kerndienst.

Waar wil jij de meeste groei realiseren? Ga zelf met je KPI's aan de slag:

Waar wil jij de meeste groei realiseren? Een groter bereik? Meer leads? Een hogere conversie? Of juist meer omzet uit je bestaande klanten? De Missile KPI's is één van de 12 sessies die we met onze klanten doorlopen in een Flightplan Traject. We hebben deze nu als losse training in een worksheet verwerkt waar je zo mee aan de slag kunt.

Wil je meer van dit soort verhalen?
Schrijf je dan in.


KRA_004_LOGO_KRANZCOLLINS_256x55

Slimme verhalen voor in je mailbox

Schrijf je in en ontvang verhalen in je mailbox waar je slimmer van wordt.

Zo kun je ons bereiken

050 211 38 79‬
contact@kranzcollins.com
Leonard Springerlaan 35  9727 KB Groningen

© 2021 Kranz Collins | Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar top