Missie Voorbereiden | 11 februari 2022

Het spiekbriefje dat de maanmissie redde, kan ook jouw marketing- en salesmissie helpen

Auteur - Oane (1)

Oane Koning Hettema
3 min. leestijd

KRANZCOLLINS_IMAGE_BLOG_Omzetdoelstellingen-Spiekbriefje

Het spiekbriefje van Armstrong op zijn Maanhandschoen

Vrijwel iedereen kent het spiekbriefje van school, als hulpje om goede cijfers te halen. Maar wist je dat het ook een handig instrument kan zijn om professioneel goed te presteren? Zo houden presidenten hun speeches en vertellen journaallezers het nieuws via de autocue. Dat is toch ook een soort spiekbriefje en algemeen geaccepteerd. Wanneer je onder druk staat, en heel de natie kijkt toe, probeer dan maar eens cool te blijven en niets te vergeten. Soms ben je zo druk bezig met de waan van de dag in je marketing en sales, dat je helemaal vergeet wat je missie is. Juist dan kan een spiekbriefje jou helpen om gefocussed te blijven. 

Wist je dat ook Neil Armstrong, de eerste mens die voet op de maan zette, een spiekbriefje gebruikte?

Al werd dat bij de NASA natuurlijk een ‘checklist’ genoemd. Onder het toeziend oog van de hele wereld moest Neil in een onbekende wereld stappen. Hij woog daar 6 maal minder dan op aarde, en toch moest hij zonder struikelen uit de maanlander stappen. Een ongelukkige val zou bovendien zijn maanpak kunnen beschadigen. In een zuurstofloze atmosfeer – met temperaturen van 120 graden boven nul tot 170 graden onder nul – moet je daar niet aan denken. Hij moest tijdens dit spannende moment niet vergeten om maanstenen mee te nemen en de gevleugelde woorden uitspreken: “That’s one small step for man, but a giant leap for mankind.” Daarom had Neil Armstrong een handige checklist op zijn handschoen van zijn astronautenpak staan, vrij vertaald stond daar het volgende op:

  • Stel de camera op
  • Voorlopige controles
  • Verzamel monsters
  • Inspecteer het ruimteschip
  • De experimenten inzetten
  • De monsters opbergen
Apollo-17-missie@2x

Foto: Nasa

Ook Eugene Cernan, die de laatste missie naar de maan maakte, had een checklist waarop ook zijn speech aan de wereld geschreven stond. Het was een waardevol lijstje op dat moment, maar ook na die tijd. Dit spiekbriefje is namelijk geveild voor 800.000 dollar en is nu waarschijnlijk nog veel meer waard. Hoe waardevol denk je dat een spiekbriefje voor jouw marketing- en salesmissie kan zijn?

Wat voor een maanmissie geldt, geldt ook voor de ‘Moonshot’ van de marketing- en salesafdeling. 

Heel vaak handelen we – door onvoorziene omstandigheden – in de waan van de dag en vergeten we wat ons doel ook alweer was. Daarom kan het handig zijn om een checklist – een spiekbriefje dus – bij de hand te houden. Die hoef je niet op je mouw te plakken, die kun je gewoon hier downloaden.

Een kleine stap voor jou, maar een grote stap voor je organisatie.

Spiekbriefje voor je marketing en sales

Nu met compleet stappenplan en praktijkvoorbeelden.

Group-48234@2x
kranz-collins-logo-footer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

GO TO
Over Ons
Showcases
Artikelen
Contact

FOLLOW US ON

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

ADRES


Heresingel 19
9711 ER Groningen

Scroll naar boven