"Ik heb nu een nieuwe marketing & sales machine die direct resultaat oplevert"

"Ik heb nu een nieuwe marketing & sales machine die direct resultaat oplevert"

KRA_ICON_Our-Heros

Vanuit Leeuwarden sturen we Europese specialiteiten op wereldreis

Eurochoice distribueert typisch Europese specialiteiten naar grote supermarktketens in het Midden-Oosten. Expats genieten hierdoor elke dag van boodschappen uit hun vertrouwde thuisland. De distributie is complex: de producten zijn vaak vers, de variatie is groot, de reis is lang en de labelling ingewikkeld. Eigenaar Cees Mostert (58) laat het transport van Europese luxe producten evengoed op rolletjes lopen. In het gekoelde magazijn vind je een orderstraat waar artikelen op de juiste pallet belanden, voorzien van de nodige Arabische labels. Cees' jarenlange ervaring maakt dat de complexe administratie geen roet meer in het eten gooit en de export soepel verloopt. Nu de distributie op rolletjes loopt, heeft Cees tijd en ruimte om ook de marketingmachine op stoom te laten komen.

"Ik wilde mijn risico's spreiden en me op een bredere doelgroep richten"

Cees Mostert - Eigenaar Eurochoice

De coronacrisis was een omslagpunt

Cees: "Ik heb recentelijk geïnvesteerd in een nieuw magazijn. Nu wil ik dezelfde stappen op verkoop zetten. De coronacrisis was een omslagpunt: de foodservice die ik leverde aan hotels en horeca viel weg, terwijl de vraag onder supermarkten toenam. We leveren nu vooral aan het Midden-Oosten. Als daar eenzelfde soort crisis uitbreekt, dan raak ik een hoop omzet kwijt. Daarom wil ik mijn risico's spreiden en me op een bredere doelgroep richten. Hoog tijd dus om de hulp in te schakelen van marketingbureau Kranz Collins."

Verdubbelen in 5 jaar: dan moet je serieus aan de bak

Ivo van den Brink, digital marketeer van Kranz Collins: "De moonshot van Eurochoice houdt een omzetverdubbeling in na vijf jaar. Dat betekent een groei van 15% per jaar. Dan moet je serieus aan de bak, zeker in deze branche. Met het Flightplan richten we ons op de persona Super Mario: dit is de focusklant van Eurochoice. Super Mario is inkoper van een grote supermarktketen in een gebied waar veel expats wonen. Mario wil zijn klanten continu verrassen en in de watten leggen met luxe en verse producten uit Europa."

"Ik zag mijn ambities haalbaar worden in een concreet plan."

Cees Mostert - Eigenaar Eurochoice

Daar hoort gestructureerde marketing bij: van reactief naar proactief

Cees: "Aan het begin van een brainstormsessie denk ik altijd: daar gaan we weer. Het was twee dagen voor mijn vakantie toen ik de sessies had met Kranz Collins. Eigenlijk was ik in mijn hoofd al vertrokken. Maar snel werd het heel interessant. Ik zag mijn ambities haalbaar worden in een concreet plan. Daar waar ik geneigd was te denken in omzet en marges, verschoof de focus naar een sterke propositie. Eurochoice wil belangrijk zijn voor haar leveranciers en daar hoort gestructureerde marketing bij: van reactief naar proactief."

"Door deze nieuwe aanpak had de binnendienst eind januari al het beoogde kwartaaltarget binnen."

Ivo van den Brink

Ivo van den Brink | Kranz Collins

De binnendienst had al na een maand het beoogde kwartaaltarget binnen

Ivo: "We zijn meteen gestart met het upsellen van de bestaande Mario's. Dat was direct raak: eind januari hadden we samen met de binnendienst van Eurochoice al 5 succesvolle upsell-campagnes uitgevoerd met e-mailmarketing en Zoom presentaties. Door deze nieuwe aanpak had het team eind januari al het beoogde kwartaaltarget binnen."

Nu kunnen we onze klant heel gericht adviseren: een totaal andere benadering dan voorheen

Cees: "Wat we nu ook anders doen, is dat we de klanten van Mario benaderen via social media. Nu we weten wat zijn klanten beweegt, kunnen we voorspellen welke producten het in Mario's winkel goed gaan doen. Nu kunnen we Mario heel gericht adviseren: een totaal andere benadering dan voorheen. In het verleden stuurden we een antwoordmail terug als een klant een vraag stelde en daar lieten we het bij. Dan was het deal or no deal. Nu hebben we prachtige productfoto's en dragen we ons aanbod uit naar alle klanten. Kranz Collins traint ook onze verkoopmedewerkers in het voeren van verkoopgesprekken. Ze leren het assortiment online presenteren."

CEES MOSTERT
CEO EUROCHOICE

"Nu we weten wat zijn klanten beweegt, kunnen we voorspellen welke producten het in Mario's winkel goed gaan doen."

blog-cees-mostert-eurochoice

"Nu we weten wat zijn klanten beweegt, kunnen we voorspellen welke producten het in Mario's winkel goed gaan doen."

Eurochoice impressie
EUR_JURJEN_1@2x
EUR_FOODTABLE@2x

"European specialty products for expats
Weekly Tailored Quantities
Delivered straight to your Supermarket"

Leadgeneratie via LinkedIn getarget op Expat Supermarkten in Zuidoost-Azië

Ivo: "Naast het upsellen van huidige Mario's boren we ook nieuwe markten aan. We hebben onderzocht wat interessante expatgebieden zijn. Dat bracht ons bij Zuidoost-Azië: via expats ontdekten we in welke winkels ze hun boodschappen doen en welke producten ze missen. Vervolgens targetten we de inkopers van deze winkels op LinkedIn en verleiden we deze tot een eerste proeforder. Hierna nemen we ook deze inkopers mee in de upsell campagnes. Zo laten we de afzetmarkt van Eurochoice groeien."

Een marketing & sales machine die continu blijft draaien

Oane Koning Hettema, creative marketing-engineer van Kranz Collins: "Het is belangrijk een marketing & sales machine te maken die continu blijft draaien, zodat je de volledige marktpotentie benut. Die marketingstrategie moet onderdeel zijn van je bedrijfsproces. Potentiële klanten maken op hun eigen moment keuzes. Zodra je interessant voor hen bent, moet je de middelen al klaar hebben staan om ze te verleiden klant te worden."

"Verandering kost gewoon tijd. Daarbij is het belangrijk dat we ons doel scherp voor ogen houden. Het overzichtelijke Flightplan helpt daar goed bij."

Cees Mostert - Eigenaar Eurochoice

Je moet de stappen niet te groot maken, zodat je medewerkers je nog kunnen volgen

Cees: "De nieuwe aanpak vraagt veel van onze verkoopbinnendienst. In het begin kostte het wel wat moeite om iedereen op één lijn te krijgen. Verandering kost gewoon tijd. Daarom moet je de stappen niet te groot maken, zodat je medewerkers je nog kunnen volgen. Daarbij is het belangrijk dat we ons doel scherp voor ogen houden. Het overzichtelijke Flightplan helpt daar goed bij. Met zo'n heldere stip aan de horizon krijgen onze medewerkers er vertrouwen in. Dat is ontzettend belangrijk."

It's a small step for a man,
but a giant leap for business kind

Als je elke maand structureel kleine stapjes zet dan kijk je na vijf jaar achterom en ontdek je wat een geweldige reis je ongemerkt al hebt gemaakt.

Zolang je het plan blijft volgen, is je strategie veilig

Oane: "Een nieuwe koers heeft continu aandacht nodig. Gelukkig is Eurochoice ambitieus: Cees staat open voor advies en verandering. Toch zien we vaak dat ondernemers - in de waan van de dag - weer terugschieten in hun oude manier van doen. Daarom is een Flightplan zo belangrijk: het biedt houvast en bepaalt het succes van je strategie. Zolang je het plan blijft volgen, is je strategie veilig. Ondertussen blijven wij stand-by als man behind the scenes. We zijn eigenlijk het geweten van de ondernemer, zodat die op koers blijft en de maan bereikt."

Je moet je naar buiten richten als je commercieel succesvol wilt zijn. Daarin speelt Kranz Collins een belangrijke rol.

Cees: "Als ondernemer moet je stappen durven te maken als dat nodig is. Je moet je naar buiten richten als je commercieel succesvol wilt zijn. Daarin speelt Kranz Colins een belangrijke rol. Ze verzorgen de campagnes, richten de e-marketing in, ontwerpen de productpresentaties en creëren de content. Maandelijks bespreken we de voortgang, zo blijf ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Als er tussendoor vragen zijn, kunnen we altijd bij ze terecht."

Portret_oane_colorrised-profiel@2x

"Zolang je het plan blijft volgen, is je strategie veilig. Ondertussen blijven wij stand-by als man behind the scenes."

Oane Koning Hettema

"Ik ben blij met de gestructureerde werkwijze en snelle resultaten. Dat dit de juiste aanpak is, daar ben ik inmiddels van overtuigd."

Cees Mostert - Eigenaar Eurochoice

Hoe ziet de marketing mix van Eurochoice er uit?

Goed verhaal van Cees en Eurochoice. Dit maakt ons werk ook zo fantastisch om te doen. Bij een goed verhaal hoort natuurlijk ook een goede uitwerking. Wil je weten hoe alle uitingen van Eurochoice er uit zien. Bekijk dan ook even de showcase.

Branding, Marketing & Sales is vaak lastig voor
technische bedrijven

Het valt niet mee, als ingenieur of techneut, om in het hoofd en het hart van je klant te duiken en te achterhalen welke taal je moet spreken om gezien en gehoord te worden. Gelukkig kunnen we met behulp van de Kranz Collins Flightplan methode de klantreis in kaart brengen. Wij hebben hier een mooie Whitepaper over geschreven deze kan je gerust downloaden.

kranz-collins-logo-footer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

GO TO
Over Ons
Showcases
Artikelen
Contact

FOLLOW US ON

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

ADRES


Heresingel 19
9711 ER Groningen

Scroll naar boven