Ontdek hoe de Carbon Collectors keihard gas geven
om CO2 terug te stoppen
in de aarde.

Ontdek hoe de Carbon Collectors keihard gas geven om CO2 terug te stoppen in de aarde.

Ontdek hoe de Carbon Collectors keihard gas geven om CO2 terug te stoppen in de aarde

KRA_ICON_Our-Heros

Een opwarming tot anderhalve graad gaan we niet meer halen…

… maar twee graden is misschien nog mogelijk." Voormalig Shell-medewerker Haije Stigter is voorzichtig optimistisch. Samen met oud-collega Ludo van Hijfte maakt hij zich tegenwoordig sterk voor het tegenovergestelde van gaswinning: CO₂ terugbrengen naar de aarde. Hun jarenlange kennis van grondstoffen hebben ze gebundeld in de onderneming Carbon Collectors. Hun missie vereist een podium tussen grote marktspelers. De marketinglancering met behulp van Kranz Collins werpt gelukkig nu al haar vruchten af.

"We hebben geen tijd te verliezen en willen onze expertise nú inzetten in de strijd tegen klimaatverandering."

Ludo van Hijfte

No time to waste

Het internationale klimaatakkoord van Parijs moet de opwarming van de aarde beperken tot onder de twee graden. Hiervoor moet Nederland in 2030 maar liefst 49 procent minder CO₂ uitstoten dan in 1990. Ludo: "We hebben geen tijd te verliezen en willen onze expertise nu inzetten in de strijd tegen klimaatverandering." Een ander CO₂-opslagproject, Porthos, is breed uitgemeten in het nieuws. Via pijpleidingen brengen ze CO₂ naar een offshore gasveld. Haije: "Wij hebben hier een eenvoudig alternatief voor ontwikkeld: scheepstransport. We halen de CO₂ bij de uitstoter op met een schip en injecteren het in een oud leeg gasveld. We zorgen dat het nooit meer in de atmosfeer komt."

"Wij hebben een alternatief: we halen de CO₂ op met een schip en injecteren het in een oud leeg gasveld."

Haije Stigter

Met allerlei partijen in gesprek, focus nodig

Oane Hettema, creative marketing engineer van Kranz Collins: "Toen we Ludo en Haije voor het eerst spraken, waren ze met allerlei partijen in gesprek: van groene NGO's tot oliemaatschappijen. Dat kostte veel tijd. Ze hadden focus nodig." Ludo onderschrijft dit: "We moesten een professionaliseringsslag maken: we wilden net zo zichtbaar zijn als de grote bedrijven waarvoor we willen werken. Kranz Collins liet ons heel goed nadenken over onze ideale klant. Hiermee hebben we samen een Flightplan gemaakt en hierdoor werd ons verhaal veel scherper."

Kranz Collins liet ons heel goed nadenken over onze ideale klant. Hierdoor werd ons verhaal veel scherper.

Van welke klant wil je er wel 100 extra?

"Vaak denken ondernemers dat iedere klant even belangrijk is", vertelt Ivo van den Brink, digital marketeer van Kranz Collins. "Daarom vragen wij eerst: van welke klant wil je er wel honderd extra hebben? En waarmee help je die klanten daadwerkelijk? Zo kraken we de markt van onze klant en komt er boven tafel wat ze écht verkopen. We zien vaak dat twintig procent van de klanten zorgt voor tachtig procent van de omzet. Op die twintig procent richten we de groeistrategie. Dan worden doelen ineens heel haalbaar."

"Vaak denken ondernemers dat iedere klant even belangrijk is en evenveel aandacht verdient…
maar dat is niet zo!"

Ivo van den Brink

LUDO VAN HIJFTE
CEO CARBON COLLECTORS

"Dankzij het Flightplan kwamen we bij grote fabrieken aan tafel met een glasheldere pitch. Nu lopen daar de eerste betaalde trajecten."

Group 47412
Group-612-1-1.svg
Group 47411

"Carbon Collectors unburdens industrial clients through a flexible, cost competitive CO2 collection, transportation and storage service."

KranzCollins_Portret_Ludo-van-Hijfte_CarbonCollectors

Ludo van Hijfte

Group 47410

De ideale klant bleek buyer persona Peter Plant

"De uitkomst van die sessie was voor ons erg verrassend", vertelt Haije. "Onze ideale klant is buyer persona Peter Plant, directeur van een grote fabriek. Wij dachten dat onze eerste klanten uit de petrochemische industrie en raffinage zouden komen. Juist de raffinaderijen maken heel weinig kosten om CO₂ af te vangen en bij ons te brengen. Grote fabrieken bleken onze ideale klanten te zijn: zij stoten veel uit en zijn vaak gesitueerd aan het water. Daarom focussen we ons nu op de Peter Plants van deze fabrieken. Deze doelgroep hadden we in het vizier, maar had niet onze focus. Nu weten die directeuren ons volop te vinden."

KranzCollins_Moonshot_ICON

Zes duizend miljoen
kilo CO₂ per jaar uit de lucht halen en in de grond stoppen in 2030

Je hebt Moonshots en je hebt MOONSHOTS… Deze ondernemers gaan niet voor half werk. Ga d'r maar aan staan. Wubo Ockels zou er trots op zijn geweest.

Een Flightplan zonder Moonshot is als schieten zonder doel

Ivo: "We beginnen onze Flightplan-methode altijd met de Moonshot: Carbon Collectors wil in 2030 zes megaton CO₂ per jaar uit de uitstoot verwijderen. Platgeslagen: dat doel haal je zodra je vijf grote fabrieken als klant binnenhaalt. Dit kun je terugrekenen als een drop down chart: voor vijf van die klanten moet je met minimaal veertig fabrieken in contact komen. Daarvoor moet jouw verhaal minstens vijfhonderd professionals bereiken... Met dat inzicht gingen we aan de slag.

Sla de boel plat want dat helpt je om het doel helder te krijgen

De Carbon Collectors Moonshot haal je zodra je vijf grote fabrieken in Europa in 5 jaar als klant binnenhaalt.

Dat is nog eens SMART...

Carbon Collectors voert nu niet langer vrijblijvende gesprekken met partijen zonder lijn naar een opdracht

Naast focus op de juiste klantgroep hebben we ook een concrete tussenstap naar een opdracht ingevoerd: een betaald businessplan. Een intentieverklaring met een ROI die ze kunnen pitchen. Dan ben je met stap één begonnen, want anders blijf je maar in gesprek. Deze strategie bleek een succes: de eerste businessplannen zijn inmiddels verkocht."

We begrijpen de zorgen én de wensen van Peter Plant
Ludo: "Peter Plant heeft te maken met CO₂-onzekerheid. Een ton CO₂ uitstoten kost nu nog zestig euro, maar die kosten gaan heel hard oplopen, tot wel honderdvijfentwintig euro per ton in 2030. Dat zijn flinke bedragen die op de fabrieksdirecteuren afkomen. Daarom gaan ze op zoek naar een oplossing.

Ontdek de pijn van je klant en los die op

"In ons businessplan zetten we voor Peter Plant uiteen wat er gebeurt met zijn winstmarge als hij CO₂ blijft uitstoten. De kosten voor het afvangen door Carbon Collectors is een hele investering, maar met een grote garantie: deze kosten stijgen niet. Dus ben je straks goedkoper uit."

De klantreis van Peter Plant als basis voor de marketing & sales mix

Oane: "De meeste brand agencies maken opzichzelfstaande campagnes, maar nemen geen verantwoordelijkheid voor de resultaten op de langere termijn. Performance agencies zijn conversiegericht en hebben vaak geen respect voor je merk. Wij brengen beide samen in één marketing & sales-machine die de komende drie jaar gaat draaien en haar werk doet."

"Brand agencies snappen niet wat performance marketing is en performance marketeers hebben geen respect voor het merk. Daar hebben klanten last van. Dat moet dus anders."

Oane Koning Hettema

Peter Plant wil je graag eerder ontmoeten

"Voor Carbon Collectors is het noodzakelijk om Peter Plant en zijn team in een vroeg stadium te ontmoeten, want Peter gaat op den duur op onderzoek uit. Samen met Carbon Collectors hebben we alle marketing- en salesinspanningen geplot langs de klantreis van Peter Plant."

Peter Plant weet ons te vinden. En wat hij vindt, klopt precies

Haije: "Als een fabrieksdirecteur denkt: jeetje, wat moet ik met mijn CO₂? dan gaat hij zoeken en dan vindt hij ons. Dat is belangrijk! Kranz Collins heeft onze naam bedacht, de huisstijl ontwikkeld, de website gemaakt, de strategie uitgerold en ook concreet de uitvoering verzorgd. Alles ziet er nu heel goed uit. Neem ons logo; dat heeft dezelfde uitstraling als de andere grote industriële partijen. We zien gewoon dat dit werkt."

Ivo: "Doordat de propositie van de oplossingen van Carbon Collectors nu veel meer aansluit bij de leefwereld van de klant, klopt het verhaal en wordt het ook gemakkelijker om het te vertellen."

Kansen zien en daarop inhaken

Ludo vult aan: "We hebben nu een strakke website. Het is in één blik duidelijk wat we doen. En terwijl de wereld op slot zat, heeft Kranz Collins ook de lancering van Carbon Collectors voor ons verzorgd. Dat is een compleet online event geworden." Haije: "Ja, dat was ook op hun initiatief. Ze zeiden dat er hier een kans lag. Het is nu een beetje alsof we een eigen marketingafdeling hebben."

Play Video

Een wereldwijde Virtuele launch vanuit de Studio's van My Facilities in Groningen

Spreken op een internationaal webinar is een marketing kans van jewelste die je niet moet laten liggen.

 

LinkedIn-ads op de 50 grootste fabrieken in Noordwest-Europa

Oane: "Toen Ludo werd uitgenodigd als spreker op een event, hebben we hem met een professionele Keynote-presentatie in een studio gezet. Met LinkedIn-ads targetten we het event op Peter Plant en zijn teamleden: de directie van de vijftig grootste fabrieken in Noordwest-Europa. Naderhand stuurden we de deelnemers een gratis download van de presentatie. Elke 'Peter' die de handout heeft gedownload, is uitgenodigd voor een vrijblijvende zoomsessie waarin de Carbon Collectors hun bedrijfsplanmethode pitchten. Zo knoop je alle stappen aan elkaar."

Haije vult aan: "Peter Plant en zijn teamleden weten ons te vinden en pakken meteen een webinar mee om te zien of het wat voor hen is. Daar komen waardevolle connecties uit voort."

Group 47413@2x
Group 47416@2x

Een overzicht van een aantal middelen die zijn in gezet in de marketingmix

In contact komen met de groten der aarde op het gebied van pompen, en dan met een aantal klanten bezig om de eerste projecten op te zetten

Ludo: "We hebben het afgelopen jaar ontzettend veel gesprekken gevoerd. Met een aantal klanten zijn we nu serieus bezig om de eerste projecten op te zetten. Het leuke is dat niet alleen klanten ons vinden, maar bijvoorbeeld ook een marktleider op het gebied van pompen en compressoren. Die hebben we straks nodig. Deze multinational wil als partnerbedrijf vermeld worden op onze website. Grote bedrijven willen zich binden aan ons initiatief. Wat we gemeen hebben met deze partnerbedrijven is dat ze verder willen gaan dan een paar bomen planten. Zij willen ook hun kennis inzetten om klimaatverandering effectief te bestrijden."

In 2025 laten we de eerste CO₂-ophaalboot te water
Ivo: "Doordat de propositie van de oplossingen van Carbon Collectors nu veel meer aansluit bij de leefwereld van de klant, klopt het verhaal en wordt het ook gemakkelijker om het te vertellen."

Haije: "Kranz Collins houdt ons scherp.
We zijn nu o.a. bekend bij:

1) grote klanten;
2) het ministerie van Economische Zaken en Klimaat;
3) de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland;
4) de mensen die de gasvelden offshore in bezit hebben;
5) leveranciers;
6) Energiebeheer Nederland."

"We staan dus goed op de kaart. In 2025 laten we de eerste boot te water: ze kunnen niet meer om ons heen."

Branding, Marketing & Sales is vaak lastig voor technische bedrijven

Het valt niet mee, als ingenieur of techneut, om in de psyche van je klant te duiken en te achterhalen welke taal je moet spreken om gezien en gehoord te worden. Gelukkig kunnen we met behulp van de Kranz Collins Flightplan methode de klantreis in kaart brengen. Wij hebben hier een mooie Whitepaper over geschreven deze kan je gerust downloaden.

kranz-collins-logo-footer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

GO TO
Over Ons
Showcases
Artikelen
Contact

FOLLOW US ON

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

ADRES


Heresingel 19
9711 ER Groningen

Scroll naar boven