jollein_logo_dark

Met de corporate story
legden we het fundament van het ‘nieuwe’ merk

jollein_logo_dark
jollein_logo_dark
jollein_logo_dark

Met de corporate story legden we het fundament van het ‘nieuwe’ merk

Branding als startpunt

Jollein heeft in de afgelopen 20 jaar al een plek verdiend in de ‘babymarkt’ met de mooie spullen die ze maken. Het familiebedrijf is gegroeid van een papa-mamabedrijf naar een serieuze onderneming met 40 medewerkers en 1500 retailklanten. Nu is het bedrijf klaar voor de volgende stap. Het werd hoog tijd om opnieuw de piketpaaltjes te slaan. In deze showcase nemen we je daarin mee, van rebranding, package design en e-commerce tot social campaigning.

HEROES WITH A MOONSHOT

Dutch design uit Assen gaat Europa in

Nadat Wim en Marit Smits het ondernemersstokje overnamen van Wims vader, bouwden ze met volle energie het bedrijf uit naar een gevestigde naam in de markt. Door de groei in de afgelopen jaren had het bedrijf een omvang gekregen waarbij het op het punt stond om internationaal door te breken. Het fundament voor de branding, marketing en sales moest opnieuw onder de loep worden genomen om die groei daadwerkelijk waar te kunnen maken.

KRA_ICON_Our-Heros
wim_smits_jollein

Wim Smits

Managing Director. Reed als kind al met zijn vader mee in de vrachtauto om spullen langs te brengen bij de klanten, onder het motto: “Maak iedere dag klanten blij”.

jollein-marrit-smits

Marrit Smits

Hoofd Product Development. Begon op de administratie, maar ontdekte al snel dat haar passie lag bij het ontwikkelen en het design van producten.

BRAND ID

Vanuit de corporate story en de merkwaarden volgden de positionering en de propositie. De merkwaarden en de merkbelofte vroegen om een nieuwe brand id. Het oude logo voldeed niet meer. De designers van Kranz Collins ontwikkelden een nieuw logo en brand-style waarmee Jollein zich als betaalbaar kwaliteitsmerk stevig neerzet in de competitieve markt.

Logo opbouw

jollein_logo_opbouw (1)

Logo grid en ratio

jollein_logo_grid
jollein_blauw

#052D41

jollein_beige

#D7D2CB

jollein_wit

#FFFFFF

BRANDED VIDEOS

Voor de brand thematiek werd de ‘Mother feels what’s best’-campagne ontwikkeld. Hiermee benadrukken we het familiegevoel en dat je als moeder mag vertrouwen op je intuïtie als het om je pasgeboren kind gaat. Jollein staat naast je als een grote zus aan wie je alles mag vragen. Kranz Collins maakte een reeks commercials voor de branded campaign. Deze wordt ingezet op Instagram, Facebook en Linkedin en levert veel positieve reacties en brand engagement op.

VERPAKKINGSLIJN

In een razend tempo werden 350 nieuwe verpakkingen ontworpen met de nieuwe brand identity in de nieuwe brand style. De verpakkingen werden gestileerd en vriendelijker gemaakt waarbij de Jollein-producenten centraal staan. De vorm werd rond, vriendelijk en stijlvol. Als je een Jollein-product koopt, voelt het als een cadeautje voor jezelf. Je hebt iets moois gekocht. Het gehele ontwerp werd gemaakt in nauwe samenwerking met het development team van Jollein.

JOLLEIN_VERPAKKING_2 (1)
JOLLEIN_VERPAKKING (1)
Jollein2021Zomer11693 (1)
Jollein2021Zomer13407 (1)

Branded SOCIAL campagneS

Met de rebranding moest alles in één keer om. Met het hele team hadden we een jaar gewerkt aan de voorbereiding. Toen de eerste containers met spullen daadwerkelijk binnenkwamen, was het een echt juichmoment. Nu kon de campagne in de socials losbarsten. De opbouw in ‘Touch - Tell - Sell’ langs de hele klantreis ging live.

jollein-branded-1
jollein-branded-3
jollein-branded-2
jollein-branded-4
JOLLEIN_TWITTER_HEADER-IMAGE_1500x500 (1)
JOLLEIN_iPhones_campagne_thema (1)

Actie campagnes

De branded campagnes zorgden voor veel extra verkeer in de webshop maar droegen ook bij aan de verkoop naar de retail. Jollein en haar spullen waren echte must-haves voor in de winkel. Ook de directe verkoop werd ondersteund door actie campagnes als Sinterklaas, Black Friday en Kerst. Kranz Collins richtte de e-mailmarketing in en deze werd serieus ingezet. De resultaten van de campagnes smaakten naar meer… Ook werd begonnen met marketing automation en het optimaliseren van de webshop.

Sinterklaascampagne

Als Sinterklaas in het land is, is dat natuurlijk een uitgelezen kans om de nieuwe speelgoedlijn van Jollein onder de aandacht te brengen, evenals de praktische spullen die je als kersverse ouders graag wilt hebben. Met gerichte e-mailmarketing naar de klanten en slimme targeting van campagnes gericht op kersverse opa’s en oma’s konden we veel klanten bereiken.

Lead page banner – Mama pakjesavond 970x250px (1)
JOLLEIN_iPhonesaDCF (1)

KERSTCAMPAGNE

Als je pas een kind hebt, dan wil je met je jonge gezin rond de kerstboom het leven vieren, ook met familie en vrienden. Voor Jollein bedachten we ‘kerstpakketjes’ - een mooie set van spullen in je favoriete kleuren. Heerlijk voor onder de kerstboom.
Door de vrolijke animaties kom je meteen in de kerststemming.

Kerst - Lead page banner - 970x2s50px (1)

Black Friday

Black Friday is de koop hysterie die is overgewaaid uit Amerika. Maar wat moet je daar nou mee? Veel verkopen, veel drukte, weinig marge…. In het algemeen geen gezonde business. Met Jollein bedachten we BAG FRIDAY - een mooie luiertas met leuke spulletjes tegen een scherpe prijs. Zo konden we de spullen die nog de oude verpakkingslijn hadden, mooi opruimen en ruimte in het magazijn creëren voor de nieuwe collectie. 1+1=3. E-mailmarketing en social campaigning deden hun werk.

PRODUCT campagne

Als je mooie spullen maakt, wil je ze ook graag verkopen… Jollein voorziet van oudsher de retail. Maar tijdens de strategie sessies met Kranz Collins werd al snel duidelijk dat er veel kansen liggen om rechtstreeks met de eindklant in contact te komen met de online brandstore van Jollein. Wij professionaliseerden het e-commerce platform en ook de marketplaces werden serieus ingezet. De ‘Tell & Sell’-campagnes in de socials zorgden voor extra verkeer en stimuleerden de verkoop in al deze kanalen.

banner-jollein
jollein-product-1
jollein-product-2
jollein-product-3
jollein-product-4
BANNER ETEN&DRINKEN_DESfKTOP WIDE 3800x1300px (1)
jollein-product-5
jollein-product-6
jollein-product-7
jollein-product-8
product-overzhicgtj-100aa (1)
kranz-collins-logo-footer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

GO TO
Over Ons
Showcases
Artikelen
Contact

FOLLOW US ON

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

ADRES


Heresingel 19
9711 ER Groningen

Scroll naar boven