LOGO INDI

Onderdeel van de oplossing

Onderdeel
van de oplossing

LOGO INDI
LOGO INDI

Onderdeel van de oplossing

INDI_UIL_MOBILE

Branding

INDI maakt technische kennis en onderdelen voor iedereen beschikbaar. Ze biedt toegang tot ruim 454.716 technische onderdelen en producten die telefonisch en online besteld kunnen worden. Bij technische vragen of problemen kan men sparren met Pro-specialisten van INDI. Zo wordt er altijd een juiste technische oplossing gevonden, en ook razendsnel geleverd. Met nachtbezorging zorgt INDI ervoor dat techneuten ‘s morgens meteen aan de slag kunnen. Daarmee is INDI de smeerolie in de machine van de technische sector en – letterlijk en figuurlijk – onderdeel van de oplossing. En precies dat is de pay-off van INDI geworden: spot-on.

HEROES WITH A MOONSHOT

Professionaliseren van jong enthousiasme

In 2016 werd de webshop van INDI een zelfstandig onderdeel van moederbedrijf Kramp. Met een eigen website en kleine, zelfstandige teams vaart INDI een andere koers dan het moederbedrijf. De klantgerichte aanpak van INDI is succesvol, maar onvoldoende om het zelf gestelde omzetdoel te halen. Om een omzetsprong te kunnen maken, wordt er door INDI gekeken naar marketing automation. Sessies met Kranz Collins maken echter duidelijk dat er meer moet gebeuren dan betere software aanschaffen. Samen hebben we nog eens goed gekeken naar de klantreis en in kaart gebracht welke middelen er nodig zijn om alle techneuten te overtuigen dat INDI onderdeel van hun oplossing is.

KRA_ICON_Our-Heros

Sybrand Brouwer

Oprichter en navigator
Ervaren ondernemer in marketing, sales en service in de technische sector. Zag al vroeg in dat technische onderdelen in een B2B-omgeving goed samengaan met innovatieve e-commerce. Heeft in de afgelopen 8 jaar een succesvolle webshop neergezet.

Anoek Vinke

Online marketeer
Vanuit Online Traffic doorgegroeid naar allround marketeer. Weet samen met het team van marketingspecialisten en techneuten precies dat gedaan te krijgen wat nodig is om de marketingcampagnes van INDI.nl succesvol te laten verlopen.

KRA_ICON_Our-Heros

Sybrand Brouwer

Oprichter en navigator
Ervaren ondernemer in marketing, sales en service in de technische sector. Zag al vroeg in dat technische onderdelen in een B2B-omgeving goed samengaan met innovatieve e-commerce. Heeft in de afgelopen 8 jaar een succesvolle webshop neergezet.

Sybrand_brouwer

Anoek Vinke

Online marketeer
Vanuit Online Traffic doorgegroeid naar allround marketeer. Weet samen met het team van marketingspecialisten en techneuten precies dat gedaan te krijgen wat nodig is om de marketingcampagnes van INDI.nl succesvol te laten verlopen.

Anouk_vinke
Sybrand_brouwer
Anouk_vinke

BRAND

Hoe laat je INDI leven in de harten van techneuten? Door techniek tot leven te brengen via dieren die zijn samengesteld uit technische onderdelen. De kleur oranje communiceert helder en krachtig en onderstreept het creatieve en vernieuwende karakter dat het team van INDI kenmerkt. Ook de teksten zijn onderdeel van de oplossing. Ze zijn altijd to the point en ondersteunen het verhaal. De tijd van techneuten is nu eenmaal kostbaar.

brand-indi

Dieren vertellen over INDI

Dieren hebben zowel fysieke als symbolische eigenschappen. Wij gebruiken beide om de USP’s van INDI op de doelgroep over te brengen. De dieren zijn een sympathiek en onderscheidend onderdeel van de communicatieve oplossing voor INDI. We gaan ze langs voor een korte toelichting.

OLIFANT

Als grootste landzoogdier weet de olifant indruk te maken. Hij heeft weinig tot geen natuurlijke vijanden en straalt kracht en leiderschap uit. Olifanten kunnen oud worden en, vertaald naar de waarden van INDI: dat geeft vertrouwen.

INDI_Olifant
arrow
arrow3
INDI_Paard

PAARD

Een paard is snel, betrouwbaar, loyaal en heeft nobele eigenschappen. Daarmee dus een perfect symbool voor de nachtbezorging.

arrow10
arrow3
arrow3

WALVIS

Een walvis behoort tot de allergrootste zoogdieren op aarde. En daarmee staat hij voor een groot en omvangrijk assortiment.

INDI_Walvis
INDI_Walvis
arrow3

VOS

De vos staat voor slim. Hij is verstandig en vindingrijk. Een symboliek die zich voor INDI vertaalt in: slimme en efficiënte levering van technische onderdelen.

INDI_Vos
arrow
arrow3
INDI_Uil

UIL

De uil staat voor kennis en wijsheid. Dit maakt de uil tot het symbool voor de service van INDI. En het ‘oehoe’-geluid van een uil geeft natuurlijk ook ludieke mogelijkheden voor communicatie.

INDI_Uil

UIL

De uil staat voor kennis en wijsheid. Dit maakt de uil tot het symbool voor de service van INDI. En het ‘oehoe’-geluid van een uil geeft natuurlijk ook ludieke mogelijkheden voor communicatie.

DM-campagne MET AUGMENTED REALITY

Om nieuwe klanten te werven hebben we een mailpack ontwikkeld die in de werkplaats geheid geopend wordt. Het is een doosje met een schroevendraaier en een QR code die met behulp van augmented reality een animatie op je smartphone activeert. Via de uil klik je door naar een landingspagina. Alle ontvangers van de mailpack worden tegelijkertijd ook via social media met advertenties van INDI benaderd. Het resultaat en succes van de campagne hebben we meetbaar gemaakt.

DM-campagne MET AUGMENTED REALITY3
DM-campagne MET AUGMENTED REALITY
DM-campagne MET AUGMENTED REALITY2
arrow3

AUGMENTED REALITY

Alle gebruikte dieren zijn driedimensionaal gemaakt. Ze zijn dus volledig van alle kanten te bekijken. Zo kunnen we ze ook bijna letterlijk ‘tot leven wekken’, bijvoorbeeld via Augmented Reality. Met je smartphone kun je de uil in je werkplaats zetten en van alle kanten bekijken. Zo zie je elk onderdeeltje, wat ‘Teun Techneut’ natuurlijk interesseert en enthousiast maakt over INDI.

Corporate fotografie

Het succes van INDI wordt niet alleen bepaald door de techniek, maar zeker ook door de mensen. Logisch dus om deze te combineren m.b.v. fotografie. Daarmee leg je een verbinding tussen de menselijke en de technische kant en zet je ze op een aansprekende manier in de schijnwerpers. Maar hoe leuk het ook is om bij INDI te werken, elke organisatie kent teamwisselingen. Daarom hebben we iedereen vrijstaand gefotografeerd, in meerdere poses, zodat je elke foto los en in een bepaalde samenstelling kunt gebruiken. Natuurlijk is alles professioneel opgezet en begeleid, zodat elk ‘onderdeel’ van de foto perfect is. De fotografie kan toegepast worden in alle e-mails, call-to-actions, webshop pagina’s, banners, drukwerk en socialemediaberichten.

making of

INDI_fotografie_making_of
INDI_fotografie_making_of_2
INDI_fotografie_making_of_3

Resultaat

INDI_corporate_fotografie_resultaat
INDI_corporate_fotografie_resultaat_2

Campagne Pro-service onboarding

Welkom aan boord bij INDI. De onboarding mails zijn opgezet om nieuwe klanten welkom te heten en zo goed mogelijk bekend te maken met de mogelijkheden en voordelen van INDI, waaronder nachtbezorging, verzamelfactuur, extra korting en sparren met een Technisch Specialist.

Email marketing

INDI_EMAIL_MARKETING_!

mail 1: Welkom kortingscode

Alsjeblieft: 35 euro korting! Een leuk welkom voor INDI Pro-klanten en een voordeel dat ze niet kunnen laten liggen. Om het nóg aantrekkelijker te maken hebben we 6 veel bestelde artikelen uit het INDI-assortiment uitgelicht. Zo is succes verzekerd!

arrow4
Mail_mobile_INDI
INDI_PRO_KORTINGSCODE

mail 2: Zekere nachtbezorging

Geen eigen onderdelenmagazijn, maar wel de volgende morgen aan de slag? Via nachtbezorging zorgt INDI ervoor dat Pro-klanten niet wakker hoeven te liggen van een spoedreparatie. Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, betekent ‘s nachts geleverd op elke locatie in Nederland. Zelfs op zaterdag. En zonder extra kosten. Dat zet zaken in beweging.

INDI_MAIL_@_MOBILE
INDI_nachtbezorging
arrow6
INDI_EMAIL_MARKETING_2
INDI_EMAIL_MARKETING_3

mail 3: Vakkundig Pro-team

Met 454.716 gereedschappen en onderdelen is het vinden van exact het juiste onderdeeltje nog wel eens lastig. Pro-klanten kunnen van maandag tot en met zaterdag vragen stellen aan een Technisch Specialist van het INDI Pro-team. Deze technisch expert weet samen met de klant altijd een oplossing te vinden. Ook als er een alternatief voor een onderdeel gevonden moet worden om een oudere machine weer draaiend te krijgen. Via een handige trechtering komen klanten altijd bij de juiste techneut terecht.

arrow4
INDI_MAIL_3_MOBILE
INDI_PRO_ONBOARDING

mail 4: Extra korting

Met een vaste extra korting creëer je klantentrouw. Zeker als ook nog eens achteraf maandelijks betaald kan worden via een overzichtelijke factuur. Daar gaat deze mail over.

INDI_MAIL_4_MOBILE
INDI_pro_korting
arrow6
INDI_EMAIL_MARKETING_4

Google Display Ads

Via display banners maken we nieuwe en bestaande klanten bekend met de Pro-service van INDI. Bezoekers die de Pro-service niet activeren, halen we via remarketing terug om dit alsnog te doen. Om de ads een opvallende en leuke twist te geven, gebruiken we de communicatieve eigenschappen van dieren, waaronder de wijze uil.

Branded campagne

Met de Branded campagne willen we zowel bestaande als potentiële Pro-klanten bereiken en het merk INDI verder laden. Om beter te laten begrijpen waar INDI voor staat, gebruiken we dieren als ambassadeur. Via hun positieve eigenschappen willen we enerzijds bestaande klanten bevestigen dat ze goed zitten bij INDI als Pro-klant. Anderzijds willen we nieuwe klanten over de drempel halen om Pro-klant te worden.

Instagram stories

KRA_INDI_SHOWCASE_STORY_VOS
KRA_INDI_SHOWCASE_STORY_PAARD
KRA_INDI_SHOWCASE_STORY_UIL
KRA_INDI_SHOWCASE_STORY_WALVIS
KRA_INDI_SHOWCASE_STORY_OLIFANT

Social banner

INDI_branded_campagne_social_banner

Interne communicatiemiddelen

Oranje boekje

Het Oranje Boekje is bedoeld om alle neuzen binnen INDI dezelfde kant op te krijgen, en te houden. Een vertaling van Purpose – hoe INDI in de wereld staat – naar handvatten voor de dagelijkse praktijk. Nieuwkomers kunnen zich zo het INDI-DNA eigen maken en ook een INDI-held worden.

INDI_oranje_boekje_2
INDI_DNA

Acoustic Doek

In het nieuwe kantoor hangt een groot doek met daarop de merkwaarden van INDI. Een inspirerende visuele reminder wat er voor nodig is om een INDI-held te zijn.

IND ACOUSTIC WALLd (1)

KLANTCASE Video

De held van deze video is de klant. Wij geven hem hier een podium om over z’n grote passie te vertellen: techniek. Dat is waarin we elkaar vinden en waarmee we ook andere ‘Teun Techneuten’ enthousiast willen maken. De eerste video die we in deze serie gemaakt hebben, gaat over Metaal Maatwerk Groot. Het leuke is dat zij perfect werkende technische oplossingen maken met de ‘verkeerde’ onderdelen. Nieuwsgierig? Bekijk dan vooral de film.

kranz-collins-logo-footer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

GO TO
Over Ons
Showcases
Artikelen
Contact

FOLLOW US ON

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

ADRES


Heresingel 19
9711 ER Groningen

Scroll naar boven