Missie Voorbereiden | 11 juni 2022

Wij hebben onze naam “Kranz Collins” te danken aan de Apollo 11 maanmissie

Auteur - Oane (1)

Oane Koning Hettema
3 min. leestijd

kranz-collins-over-ons-oprichters

Op een vrijdagavond in 2019 zaten Ivo van den Brink en Oane Koning Hettema een biertje te drinken en een bitterbal te eten in Wolthoorn & Co, de beste kroeg van Groningen. Ze filosofeerden over hun drive als ondernemer, over hun werk, hun f*ck-ups en successen. “De essentie van ons werk konden we samenvatten op de achterkant van een bierviltje. Onze gezamenlijke drive was duidelijk: wij krijgen energie van gedreven ondernemers met een missie.” Ondernemen is immers vallen en opstaan, ervan leren en weer doorgaan. Succes komt nooit vanzelf en soms heb je ook een beetje geluk nodig.

“Ik heb de afgelopen 20 jaar mooie bedrijven opgebouwd. Dat was goed voor mijn ego. Maar ik heb ook zelf een faillissement meegemaakt, waardoor ik ineens tot aan mijn knieën in de blubber stond. Die periode was voor mij als ondernemer misschien wel de meest leerzame uit mijn leven. Je krijgt een lesje nederigheid, maar je moet ook weer naar de toekomst kijken. Opstaan, ervan leren en weer doorgaan.”

Onze liefde voor branding, marketing en sales hebben we na deze legendarische kroegavond verwerkt in de “Flightplan-methode.” Het is de optelsom van (samen) 40 jaar ondernemerservaring. Hiermee verbinden we branding, marketing en sales – als schakels van een ketting – met elkaar. We noemen het ook wel ‘Mar-ketting’ om een kettingreactie te kunnen maken, want zo moet het werken. Dat klinkt logisch, maar in de dagelijkse praktijk zien we dat veel ondernemers, reclamebureaus en performance agencies met die verbinding worstelen.

Wij helpen nu ondernemers en bedrijven met hun missie door branding, marketing en sales volledig in dienst te stellen van hun businesscase.

“We choose to go to the moon because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills."

KRANZ-COLLINS_John-F-Kennedy-Colorrised

De MOONSHOT van John F. Kennedy was zó ambitieus dat ze alles uit de kast moesten halen. Kennis, talent en skills moesten planmatig en full focus samenwerken. Tot op de dag van vandaag is deze geslaagde maanmissie een inspiratiebron voor ons en andere ondernemers. Zij toont aan dat ‘Missie, Visie, Doelstellingen en Strategie’ heel goed kan worden doorvertaald naar een actieplan dat iedereen in de organisatie begrijpt, en waar ze voor willen gaan.

missie-geslaagd-uitgelichte-afbeelding-

Eugene Kranz was de flight director die de Apollo 11 maanmissie coördineerde. Michael Collins was de derde astronaut. Hij bleef achter in de shuttle om ervoor te zorgen dat Armstrong en Aldrin (de grote helden) veilig naar de maan en weer terug konden. Kranz en Collins waren dus de mannen achter de schermen die hielpen om de maanmissie tot een succes te maken. Wij willen de mannen en vrouwen achter de schermen zijn voor Ondernemend Nederland op het gebied van branding, marketing en sales, zodat zij hun missie kunnen volbrengen.

Kranz Collins is opgericht in augustus 2019, exact 50 jaar na de legendarische Apollo 11 maanmissie.

“We zijn met z’n tweeën in een kantoortje begonnen. Laptop, koffie en een flip-over... Ondanks Corona zijn we in de afgelopen 2,5 jaar flink gegroeid.”

Inmiddels werkt Kranz Collins met een team van 9 specialisten voor kleurrijke ondernemers als Jan Pier Tilma (Brandmore), Peter Bult (Behoud), Sybrand Brouwer (INDI), Wim en Marrit Smits (Jollein) en Cees Mostert (Eurochoice).

kranz-collins-team-colourised

Het Verhaal achter de
naam Kranz Collins

“Met ditjes en datjes marketing of lucky shots kom je niet op de maan.”

Ivo en Oane adviseren je in de eerste plaats als ondernemers en in de tweede en derde plaats als marketeers. “We kijken eerst naar de businesscase en gaan op basis daarvan een flightplan maken. Zonder businesscase geen plan, Zonder plan geen campagnes.
Branding, marketing & sales moet altijd een strategische keuze zijn want alleen dan kan het de missie dienen.

Ontdek de touchpoints van jouw doelgroep

In dit whitepaper lees je alles over de stappen die jouw klant neemt op weg naar een aankoop. Kruip in de huid van je klant en ervaar zelf de klantreis.

kranz-collins-Whitepaper-Klantreis-CTA
kranz-collins-logo-footer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

GO TO
Over Ons
Showcases
Artikelen
Contact

FOLLOW US ON

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang mooie verhalen in je mailbox over ondernemers en hun missie.

ADRES


Heresingel 19
9711 ER Groningen

Scroll naar boven